til startsida
modell S6-10

Sverresvold

Høyttalere som er litt annerledes
en grå høyttaler
to røde høyttalere
modell S6-10
modell S6-10
modell I-16
De to prinsippene

-åpen baffel/dipol

fordel: et høyttalerelement hvor baksida spiller inn i en mer eller mindre lukket boks vil alltid få begrenset membranutsving på grunn av kompresjonen i boksen. Dette kveler dynamikken, spesielt den viktige balansen mellom makro- og mikrodynamikk, at detaljene i lyden kommer fram uansett hvor sterkt en spiller. En annen fordel er at en svingspole som beveger seg fritt blir ikke så varm som en som må trykke mer eller mindre mot kompresjonskreftene.

-linjekilde

fordel: kontroll over spredninga i rommet. Stor horisontal spredning og liten vertikal. På grunn av utfasing mellom de enkelte elementene i linjekilden vil det bli liten spredning oppver og nedover fra høytaleren. Lyden fra Sverresvoldhøyttaleren blir med andre ord mindre påvirket av golv og tak og man blir mindre plaget av stående bølger mellom disse. Fordelen er at lyden bærer ut i rommet og setter gode orkesterperspektiver også i stor avstand fra høyttalerne. Lyden bærer langt med andre ord. Og man får et lydbilde med god rominformasjon.
Antallet like elementer gjør det lett å legge systemimpedansen slik at høyttaleren ikke krever for mye av forsterkeren. Selv forsterkere ned mot 5 watt får høyttaleren til å fylle større rom med god lyd. Men som alltid får man bedre dynamikk og bedre definisjon av klang, perspektiv og tonalitet med en god forsterker.

Ikke la noe filter komme mellom musikken og deg!

Disse høyttalerne behøver ikke delefilter. Dermed unngår man fasefeil og effekttap forårsaket av delefilteret. For at musikken skal bli formidlet på rett måte, er det viktig at grunntoner og overtoner kommer ut i rommet til riktige tidspunkter i forhold til hverandre. En feil her, en fasefeil, innebærer at grunntoner og overtoner flytter seg i forhold til hverandre og da er jo ikke klangbildet som preger instrumentene riktig lenger. Dermed får man bedre klangdefinisjon enn man får av flerveishøyttalere hvor signalet må gjennom spoler og kondensatorer før det kommer fram til svingspolen hvor det skal gjøre jobben sin.
Les videre: Modeller

til startsida
Sverresvold er et enkeltpersonsforetak på Osterøy ved Bergen. Foretaksnummer: 991 928 049. Postadressa er 5281 VALESTRANDSFOSSEN
Kontaktadresse: post@sverresvold.no
Denne sida er henta frå www.sverresvold.no